Polazna | Bili su naši gosti | Bili su naši gosti

Bili su naši gosti

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tokom svog dugog postojanja, Gimnazija je u brojnim prilikama dokazala svoje gostoprimstvo i bila domaćin različitih manifestacija, promocija i seminara.

Mnogobrojni prijatelji ove ustanove,njeni bivši učenici, profesori i svi oni koji su različitim povodima boravili u njoj, imali su priliku da se u to uvjere.
 
Posebno ističemo posjete evropskih zvaničnika od kojih je jedna posjeta Džefrija Bareta, šefa Delegacije Evropske komisije u SCG (2004. godine), a u poslednjih nekoliko mjeseci i posjete ambasadora SAD-a gospodina Roderika Mura, ambasadora Federalne Republike Njemačke u Crnoj Gori, gospodina Tomasa Šmita, kao i ambasadora Rusije gospodina Jakova Fedoroviča Gerasimova.
 
Prenosimo njihove impresije iz školske Knjige utisaka:

______________________________

"Bila mi je čast da posjetim najbolju gimnaziju u Crnoj Gori. Jako cijenim iskrenost i gostoprimstvo rukovodstva Gimnazije, a takođe znanje i pažnju učenika, i zahvalan sam za to. Želim puno uspjeha Gimnaziji. Odavde odlazim sa nadom i željom da vidim učenike Gimnazije na azerbejdžanskim univerzitetima."

19.03.2015. 

Sejran Mirzazada

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori

_________________________________


"Srdačna čestitka za uspješno zalaganje za njemački jezik i kulturu. Ovo je jedna škola za uzor. Njemačka ambasada je vaš partner. Veoma se radujem našoj zajedničkoj budućoj saradnji.

Želim vam sve najbolje!"

26.02.2015. 

Gudrun Štajnaker

Njemačka ambasadorka u Crnoj Gori

 _____________________________

 

"Škola ima odlične mogućnosti da doprinese uspješnoj realizaciji pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Bio sam veoma impresioniran znanjem i entuzijazmom učenika. Siguran sam da će učenici ove škole biti aktivni i uspješni građani u Evropskoj uniji. 

Čestitam!

11.12.2014. 

Alberto Kamarata

Zamjenik šefa Delegacije EU u Crnoj Gori

______________________________

 


"Zahvaljujem na mogućnosti koju sam imao danas da razgovaram sa učenicima Gimnazije "Panto Mališić" o mogućnostima koje će im se pružiti u vezi sa ulaskom Crne Gore u Evropsku uniju. Bio sam impresioniran zbog zrelog razmišljanja gimnazijalaca i već postignutog stepena saznanja, što im donosi budućnost u EU."

28.6.2013. 

Mitja Drobnič

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori

__________________________________________________________

 

"Bila mi je čast što sam govorio u Beranskoj gimnaziji. Sagovornici su bili zanimljivi a pitanja relevantna. 

Nadam se da sam doprinio boljem razumijevanju NATO-a u Crnoj Gori."

29.10.2012. 

Vladimir Gasparič

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori

 _____________________________

 

"Osobito dirnut dolazim u Gimnaziju beransku kao ambasador Grčke u Crnoj Gori.
Nadam se i obećavam da ova moja posjeta otvara epohu bliskih, iskrenih i obostrano korisnih veza između Grčke ambasade i ovog istaknutog hrama znanja.
Sa osobitim toplim pozdravima i željama divnom direktoru Gimnazije"

13.10.2011.

Manolis Papadogiorgakis

Ambasador Grčke u Crnoj Gori

 _____________________________


"Super škola !!!
Direktor otvoren za saradnju, mnogo angažovanih nastavnika, mnogo učenika koji govore njemački jezik, koji su zainteresovani za razmjenu. Radujem se daljoj saradnji."

03.11.2009.

Petar Plate

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori

 _____________________________


"Dragi Sretene i kolege,

Zaista je bilo čudesno iskustvo biti sa vama ovdje na prvom Nacionalnom simpozijumu o cjeloživotnom preduzetničkom učenju! Razlog zbog koje je Gimnazija "Panto Mališić" odabrana za pilot gimnaziju u ovoj reformi je sasvim očigledan - škola je otvorena za biznis ideje u svakom smislu te riječi.

Samo nastavite ovako - ostali treba da uče od vas!"

20.06.2008.

Anthony Gribben

Evropska Fondacija za obrazovanje

Torino, Italija

 _____________________________

 

"Direktore,

Mnogo Vam hvala na Vašoj nevjerovatnoj velikodušnosti danas. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo za mene i moje kolege. Oduševljen sam što je Vaša Gimnazija dio Programa "Montenegro connects" i iskreno se nadam da će ovaj program bar na neki skroman način pomoći budućim generacijama crnogorskih lidera da unaprijede svoje vještine koje su neophodne u eri Interneta.

Još jednom, hvala Vama, Vašem osoblju i Vašim učenicima za fenomenalnu dobrodošlicu"

18.03.2008.

Roderik Mur

Ambasador SAD-a u Crnoj Gori

_________________________


"Veoma mi je drago što sam danas, 14 decembra u posjeti Beranama. Zahvaljujem se svim profesorima i direktoru na njihovoj pozitivnoj podršci. Mi ćemo nastaviti s ovim važnim dijelom projekta EU "Reforma tržišta rada i razvoj radne snage"

14.12.2007.

Leni Van der Meer

CARDS Project

vođa tima

 _________________________________


gr2.jpg

"Sa velikim interesovanjem upoznao sam se sa radom Gimnazije, naročito zadovoljan time što Gimnazija poklanja veliku pažnju izučavanju ruskog jezika.

Ruska ambasada je spremna da pomogne i podrži Gimnaziju u poboljšavanju uslova za izučavanje ruskog jezika.
 
Želim nastavnicima Gimnazije uspjeh u radu i sreću u životu."
 
Berane, 14.06.2007. godine
 
Ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori
 
Jakov Fedorovič Gerasimov

_________________________________

 

 

"Impresioniran sam svojom posjetom Beranama a posebno uspjehom nastave jezika u gradu i Gimnaziji. 
Siguran sam da Berane ima svoju budućnost."
Berane, 15.05.2007. godine
Ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori
Tomas Šmit

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti
image

Poetika zemlje - Moja Crna Gora

3. juna 2017. godine, u Knjižari Karver je održana prezentacija projekta Poetika zemlje - Moja Crna Gora, čiji je cilj prezentovanje crnogorskog književnog naslijeđa i
image

GIMNAZIJU POSJETIO MINISTAR ALEKSANDAR ANDRIJA PEJOVIĆ

Danas je, u oviru radne posjete Beranama, Gimnaziju “Panto Mališić” posjetio Aleksandar Andrija Pejović, ministar evropskih poslova u Vladi Crne Gore.
image

ŠAMPION NA OLIMPIJADI ZNANJA

Na Olimpijadi znanja koju za učenike osnovnih i srednjih škola Crne Gore organizuje Prirodno-matematički fakultet iz Podgorice, a koja je ove godine održana 6. maja,
image

MEĐUNARODNI DAN SOS TELEFONA

Međunarodni dan SOS telefona obilježava se 16. maja. To su telefoni namijenjeni žrtvama nasilja da bi im dali podršku, informacije o načinima na koje mogu
image

POSJETA UČENIKA IZ NJEMAČKE

U okviru programa razmjene učenika koja je 2009. godine uspostavljena između učenika Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana i Evropske škole iz Vedela (Njemačka), u Beranama
image

LUKA BULATOVIĆ, UČENIK GENERACIJE ZA ŠKOLSKU 2016/17. GODINU

Luka BULATOVIĆ, učenik IV-1 odjeljenja Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama, proglašen je za UČENIKA GENERACIJE za školsku 2016/17. godinu. Ovu odluku je donijelo Nastavničko vijeće
image

USPJEH DEBATNOG KLUBA GIMNAZIJE

U Akademiji znanja u Budvi, 20. i 21. maja 2017. godine održano je Prvenstvo Crne Gore u debati. U konačnom plasmanu, ekipa Gimnazije koja se
image

FINALE TURNIRA U FUDBALU

Na otvorenom sportskom terenu pored Gimnazije danas, 16. maja 2017. godine, realizovano je finale turnira u malom fudbalu.
image

FESTIVAL "NAUKA U POKRETU"

Festival NAUKA U POKRETU koji organizuje fondacija “Prona”, u cilju unapređenja naučne pismenosti mladih kroz eksperimente, prezentacije i interaktivna pedavanja, u okviru ovogodišnjeg karavana obišao
image

FESTIVAL RECITATORA

Nataša Milić, učenica II razreda Gimnazije "Panto Mališić", osvojila je 3. mjesto na Festivalu recitatora u organizaciji Izdavačke kuće "Obodsko slovo" koji je održan 27.
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104