Polazna | Bili su naši gosti | Bili su naši gosti

Bili su naši gosti

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tokom svog dugog postojanja, Gimnazija je u brojnim prilikama dokazala svoje gostoprimstvo i bila domaćin različitih manifestacija, promocija i seminara.

Mnogobrojni prijatelji ove ustanove,njeni bivši učenici, profesori i svi oni koji su različitim povodima boravili u njoj, imali su priliku da se u to uvjere.
 
Posebno ističemo posjete evropskih zvaničnika od kojih je jedna posjeta Džefrija Bareta, šefa Delegacije Evropske komisije u SCG (2004. godine), a u poslednjih nekoliko mjeseci i posjete ambasadora SAD-a gospodina Roderika Mura, ambasadora Federalne Republike Njemačke u Crnoj Gori, gospodina Tomasa Šmita, kao i ambasadora Rusije gospodina Jakova Fedoroviča Gerasimova.
 
Prenosimo njihove impresije iz školske Knjige utisaka:

______________________________

"Bila mi je čast da posjetim najbolju gimnaziju u Crnoj Gori. Jako cijenim iskrenost i gostoprimstvo rukovodstva Gimnazije, a takođe znanje i pažnju učenika, i zahvalan sam za to. Želim puno uspjeha Gimnaziji. Odavde odlazim sa nadom i željom da vidim učenike Gimnazije na azerbejdžanskim univerzitetima."

19.03.2015. 

Sejran Mirzazada

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori

_________________________________


"Srdačna čestitka za uspješno zalaganje za njemački jezik i kulturu. Ovo je jedna škola za uzor. Njemačka ambasada je vaš partner. Veoma se radujem našoj zajedničkoj budućoj saradnji.

Želim vam sve najbolje!"

26.02.2015. 

Gudrun Štajnaker

Njemačka ambasadorka u Crnoj Gori

 _____________________________

 

"Škola ima odlične mogućnosti da doprinese uspješnoj realizaciji pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Bio sam veoma impresioniran znanjem i entuzijazmom učenika. Siguran sam da će učenici ove škole biti aktivni i uspješni građani u Evropskoj uniji. 

Čestitam!

11.12.2014. 

Alberto Kamarata

Zamjenik šefa Delegacije EU u Crnoj Gori

______________________________

 


"Zahvaljujem na mogućnosti koju sam imao danas da razgovaram sa učenicima Gimnazije "Panto Mališić" o mogućnostima koje će im se pružiti u vezi sa ulaskom Crne Gore u Evropsku uniju. Bio sam impresioniran zbog zrelog razmišljanja gimnazijalaca i već postignutog stepena saznanja, što im donosi budućnost u EU."

28.6.2013. 

Mitja Drobnič

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori

__________________________________________________________

 

"Bila mi je čast što sam govorio u Beranskoj gimnaziji. Sagovornici su bili zanimljivi a pitanja relevantna. 

Nadam se da sam doprinio boljem razumijevanju NATO-a u Crnoj Gori."

29.10.2012. 

Vladimir Gasparič

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori

 _____________________________

 

"Osobito dirnut dolazim u Gimnaziju beransku kao ambasador Grčke u Crnoj Gori.
Nadam se i obećavam da ova moja posjeta otvara epohu bliskih, iskrenih i obostrano korisnih veza između Grčke ambasade i ovog istaknutog hrama znanja.
Sa osobitim toplim pozdravima i željama divnom direktoru Gimnazije"

13.10.2011.

Manolis Papadogiorgakis

Ambasador Grčke u Crnoj Gori

 _____________________________


"Super škola !!!
Direktor otvoren za saradnju, mnogo angažovanih nastavnika, mnogo učenika koji govore njemački jezik, koji su zainteresovani za razmjenu. Radujem se daljoj saradnji."

03.11.2009.

Petar Plate

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori

 _____________________________


"Dragi Sretene i kolege,

Zaista je bilo čudesno iskustvo biti sa vama ovdje na prvom Nacionalnom simpozijumu o cjeloživotnom preduzetničkom učenju! Razlog zbog koje je Gimnazija "Panto Mališić" odabrana za pilot gimnaziju u ovoj reformi je sasvim očigledan - škola je otvorena za biznis ideje u svakom smislu te riječi.

Samo nastavite ovako - ostali treba da uče od vas!"

20.06.2008.

Anthony Gribben

Evropska Fondacija za obrazovanje

Torino, Italija

 _____________________________

 

"Direktore,

Mnogo Vam hvala na Vašoj nevjerovatnoj velikodušnosti danas. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo za mene i moje kolege. Oduševljen sam što je Vaša Gimnazija dio Programa "Montenegro connects" i iskreno se nadam da će ovaj program bar na neki skroman način pomoći budućim generacijama crnogorskih lidera da unaprijede svoje vještine koje su neophodne u eri Interneta.

Još jednom, hvala Vama, Vašem osoblju i Vašim učenicima za fenomenalnu dobrodošlicu"

18.03.2008.

Roderik Mur

Ambasador SAD-a u Crnoj Gori

_________________________


"Veoma mi je drago što sam danas, 14 decembra u posjeti Beranama. Zahvaljujem se svim profesorima i direktoru na njihovoj pozitivnoj podršci. Mi ćemo nastaviti s ovim važnim dijelom projekta EU "Reforma tržišta rada i razvoj radne snage"

14.12.2007.

Leni Van der Meer

CARDS Project

vođa tima

 _________________________________


gr2.jpg

"Sa velikim interesovanjem upoznao sam se sa radom Gimnazije, naročito zadovoljan time što Gimnazija poklanja veliku pažnju izučavanju ruskog jezika.

Ruska ambasada je spremna da pomogne i podrži Gimnaziju u poboljšavanju uslova za izučavanje ruskog jezika.
 
Želim nastavnicima Gimnazije uspjeh u radu i sreću u životu."
 
Berane, 14.06.2007. godine
 
Ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori
 
Jakov Fedorovič Gerasimov

_________________________________

 

 

"Impresioniran sam svojom posjetom Beranama a posebno uspjehom nastave jezika u gradu i Gimnaziji. 
Siguran sam da Berane ima svoju budućnost."
Berane, 15.05.2007. godine
Ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori
Tomas Šmit

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti

RASPORED EKSTERNIH MATURSKIH ISPITA - AVGUST 2018.

Klikom na link koji se nalazi na dnu stranice možete da pogledate raspored aktivnosti na maturskom ispitu u avgustovskom ispitnom roku školske 2017/18. godine.
image

Olimpijada znanja

I ove godine, kao i prethodnih, u Podgorici je održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka pod nazivom
image

Školske spotrske igre u atletici

U Baru su 12.05.2018. godine, u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza, održane Školske sportske igre u atletici za srednje škole.
image

Uspostavljena saradnja sa Gimnazijom iz Kostrome

Međunarodna saradnja između škola predstavlja jedan od vidova unapređenja školskog sistema i podizanja kvaliteta nastave na viši nivo.
image

Seminar "Podsticanje demokratske kulture u školama"

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u Hotelu "Bianca" u Kolašinu, u organizaciji Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, organizovan je seminar pod nazivom "Podsticanje
image

Posjeta Gimnaziji u Pljevljima

U okviru projekta Podsticanje demokratske kulture u školama, 25 učenika beranske Gimnazije posjetilo je Gimnaziju u Pljevljima gdje ih je, zajedno sa svojim kolegama i
image

"Enciklopedija mrtvih"

Učenici i profesori Gimnazija „Panto Mališić“ imali su danas, 20. aprila 2018. godine, priliku da vide predstavu “Enciklopedija mrtivih”, po novelama Danila Kiša, a u
image

SPORTSKI DAN

Danas je u okviru nenastavnog radnog dana u Gimnaziji održano finale turnira u malom fudbalu koji je okupio ekipe skoro svih odjeljenja u školi.
image

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vec duži niz godina u Gimnaziji "Panto Mališić" postoji Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje u skladu sa svojim planom rada. Klub okuplja učenike završnog
image

ZAŠTO UPISATI BERANSKU GIMNAZIJU?

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg predstavljanja Gimnazije „Panto Mališić“ učenicima završnih razreda osnovnih škola, uprava škole je raspisala nagradni konkurs za izradu promotivnog spota,
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104