Polazna | Novosti | POSJETA UČENIKA IZ NJEMAČKE

POSJETA UČENIKA IZ NJEMAČKE

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

U okviru programa razmjene učenika koja je 2009. godine uspostavljena između učenika Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana i Evropske škole iz Vedela (Njemačka), u Beranama je i ove godine boravilo 30 učenika i njihova tri profesora.

Naime, radi se o tradicionalnim uzvratnim posjetama koje njemačkim i crnogorskim učenicima pružaju mogućnost učenja stranog jezika, upoznavanje drugih kultura i sklapanje novih prijateljstava.

Učenici iz Njemačke bili su smješteni kod svojih vršnjaka, a u toku posjete koja se završila danas, 12. maja 2017. godine, imali su priliku da posjete tri osnovne škole i Gimnaziju u Beranama, gdje su prisustvom časovima mogli da upoznaju način rada u okviru crnogorskog školskog sistema. Osim toga, organizovani su izleti u Plav, Žabljak i Jelovicu, koji su gostima iz Njemačke omogućili upoznavanje prirodnih ljepota, kao i druženje sa domaćinima.

Juče je učenike, njihove profesore, učenike domaćine i direktora Gimnazije Sretena Lutovca, ugostio predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić. On je gostima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Beranama, a direktoru Gimnazije zahvalio se na zalaganju koje je rezultiralo višegodišnjom razmjenom učenika.

Nakon svega, učenici iz Vedela su, prema njihovim riječima, otišli sa brojnim pozitivnim utiscima i novim iskustvima, spremni da u septembru budu domaćini svojim drugovima iz Berana.

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti

RASPORED EKSTERNIH MATURSKIH ISPITA - AVGUST 2018.

Klikom na link koji se nalazi na dnu stranice možete da pogledate raspored aktivnosti na maturskom ispitu u avgustovskom ispitnom roku školske 2017/18. godine.
image

Olimpijada znanja

I ove godine, kao i prethodnih, u Podgorici je održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka pod nazivom
image

Školske spotrske igre u atletici

U Baru su 12.05.2018. godine, u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza, održane Školske sportske igre u atletici za srednje škole.
image

Uspostavljena saradnja sa Gimnazijom iz Kostrome

Međunarodna saradnja između škola predstavlja jedan od vidova unapređenja školskog sistema i podizanja kvaliteta nastave na viši nivo.
image

Seminar "Podsticanje demokratske kulture u školama"

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u Hotelu "Bianca" u Kolašinu, u organizaciji Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, organizovan je seminar pod nazivom "Podsticanje
image

Posjeta Gimnaziji u Pljevljima

U okviru projekta Podsticanje demokratske kulture u školama, 25 učenika beranske Gimnazije posjetilo je Gimnaziju u Pljevljima gdje ih je, zajedno sa svojim kolegama i
image

"Enciklopedija mrtvih"

Učenici i profesori Gimnazija „Panto Mališić“ imali su danas, 20. aprila 2018. godine, priliku da vide predstavu “Enciklopedija mrtivih”, po novelama Danila Kiša, a u
image

SPORTSKI DAN

Danas je u okviru nenastavnog radnog dana u Gimnaziji održano finale turnira u malom fudbalu koji je okupio ekipe skoro svih odjeljenja u školi.
image

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vec duži niz godina u Gimnaziji "Panto Mališić" postoji Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje u skladu sa svojim planom rada. Klub okuplja učenike završnog
image

ZAŠTO UPISATI BERANSKU GIMNAZIJU?

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg predstavljanja Gimnazije „Panto Mališić“ učenicima završnih razreda osnovnih škola, uprava škole je raspisala nagradni konkurs za izradu promotivnog spota,
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104