Polazna | Novosti | DODIJELJENJE DIPLOME "LUČA"

DODIJELJENJE DIPLOME "LUČA"

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

26. maja 2017. godine, promovisani su najbolji učenici još jedne generacije Gimnazije „Panto Mališić“, škole sa jednovjekovnom tradicijom i značajnim mjestom u crnogorskom obrazovnom sistemu.

Ispraćajući uspješne mlade ljude pred kojima su novi životni i profesionalni izazovi, njihovi profesori, roditelji i prijatelji okupili su se u holu Gimnazije, da sa njima podijele zadovoljstvo zbog postignutih uspjeha i dodjele diploma „Luča“, koje predstavljaju najveće priznanje nakon srednjoškolskog obrazovanja.

Prisutne je pozdravio direktor Gimnazije Sreten Lutovac, naglašavajući da je ovo jedan od najznačajnijih, ali i najsvečanijih dana u životu naše Gimnazije. On je nagrađenim učenicima čestitao na dobijenim priznanjima, uz želju da ona budu najbolja smjernica u daljem procesu njihovog obrazovanja. 

Nastavničko vijeće Gimnazije „Panto Mališić“, na sjednici održanoj 19. maja 2017. godine, donijelo je odluku da za učenika generacije izabere Luku Bulatovića, učenicu IV-1 odjeljenja. Njemu, kao i ostalim dobitnicima diplome „LUČA I“, ovo priznanje uručio je direktor škole, a najboljeg učenika generacije beranski notar Milonja Veljić nagradio je tablet računarom. „Luču I“ koja se dodjeljuje za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta tokom dosadašnjeg školovanja, ove godine su dobila 23 učenika. Njima je, kao i prethodne, Momčilo-Moka Šćekić, vlasnik Vile „ŠĆEKIĆ“ u Čanju, obezbijedio šestodnevni nagradni boravak sa punim pansionom u svom hotelu, čime je pokazao svoju privrženost ovom kraju, kao i želju da na ovaj način budu promovisane prave vrijednosti kod mladih ljudi. 

U nastavku svečanosti, 30 diploma „LUČA II“ učenicima su dodijelile odjeljenjske starješine, nakon čega su promovisani i svi učenici koji su u toku protekle školske godine svojim uspjesima i različitim postignućima doprinijeli ugledu naše škole i svojoj ličnoj afirmaciji.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su školski kamerni hor i recitatorka Nataša Milić, a publici su se obratili učenik generacije Luka Bulatović i maturantkinja Jasne Lalević.

Na kraju, svečanost je nastavljna na koktelu u holu škole.

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti

RASPORED EKSTERNIH MATURSKIH ISPITA - AVGUST 2018.

Klikom na link koji se nalazi na dnu stranice možete da pogledate raspored aktivnosti na maturskom ispitu u avgustovskom ispitnom roku školske 2017/18. godine.
image

Olimpijada znanja

I ove godine, kao i prethodnih, u Podgorici je održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka pod nazivom
image

Školske spotrske igre u atletici

U Baru su 12.05.2018. godine, u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza, održane Školske sportske igre u atletici za srednje škole.
image

Uspostavljena saradnja sa Gimnazijom iz Kostrome

Međunarodna saradnja između škola predstavlja jedan od vidova unapređenja školskog sistema i podizanja kvaliteta nastave na viši nivo.
image

Seminar "Podsticanje demokratske kulture u školama"

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u Hotelu "Bianca" u Kolašinu, u organizaciji Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, organizovan je seminar pod nazivom "Podsticanje
image

Posjeta Gimnaziji u Pljevljima

U okviru projekta Podsticanje demokratske kulture u školama, 25 učenika beranske Gimnazije posjetilo je Gimnaziju u Pljevljima gdje ih je, zajedno sa svojim kolegama i
image

"Enciklopedija mrtvih"

Učenici i profesori Gimnazija „Panto Mališić“ imali su danas, 20. aprila 2018. godine, priliku da vide predstavu “Enciklopedija mrtivih”, po novelama Danila Kiša, a u
image

SPORTSKI DAN

Danas je u okviru nenastavnog radnog dana u Gimnaziji održano finale turnira u malom fudbalu koji je okupio ekipe skoro svih odjeljenja u školi.
image

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vec duži niz godina u Gimnaziji "Panto Mališić" postoji Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje u skladu sa svojim planom rada. Klub okuplja učenike završnog
image

ZAŠTO UPISATI BERANSKU GIMNAZIJU?

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg predstavljanja Gimnazije „Panto Mališić“ učenicima završnih razreda osnovnih škola, uprava škole je raspisala nagradni konkurs za izradu promotivnog spota,
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104