Polazna | Škola danas | Lična karta | Lična karta

Lična karta

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

Od osnivanja do danas Gimnazija "Panto Mališić" predstavlja najvažniju prosvjetnu ustanovu u Beranama koju upisuju najbolji svršeni osnovci sa željom da steknu znanja koja će ih usmjeriti u kasniji profesionalni život.

Nastava u Gimnaziji se odvija u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o gimnaziji. Kvalifikaciona struktura nastavnog osoblja u potpunosti je u skladu sa zahtjevima koje ti zakoni postavljaju, jer svi zaposleni u nastavi imaju visoku stručnu spremu adekvatnu radnom mjestu na kojem se nalaze.

Pored toga, veći broj nastavnika je u poslednje dvije godine pohađao seminare vezane za implementaciju novih nastavnih programa i primjenu novih metoda u nastavi, te se može konstatovati da je nastava u potpunosti stručno zastupljena.

Na početku školske 2015/16. godine upisano je 514 učenika, a raspoređeni su u 20 odjeljenja.

1. razred - 116 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

2. razred - 134 učenik raspoređen u 5 odjeljenja opšteg smjera

3. razred - 120 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

4. razred - 144 učenika raspoređena u 5 odjeljenja opšteg smjera

Školski prostor se sastoji od 20 učionica, 6 kabineta, amfiteatra, radionice, fiskulturne sale, centra za učenje, zbornice, kluba profesora i 5 kancelarija, a smješten je u zgradi izgrađenoj 1934. godine.

Škola je od buke okolnih saobraćajnica zaštićena velikim dvorištem (sa sportskim terenom), ispunjenim različitim drvećem i zelenilom.

Nastava se kabinetski izvodi iz biologije, hemije, fizike, informatike i njemačkog jezika. Nastavna sredstva nijesu u potpunosti prilagođena zahtjevima modernog obrazovnog procesa, ali se čini sve da ona budu obnovljena i upotpunjena, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima.

Pored toga, i u samom objektu postoji stalna potreba za manjim adaptacijama, pa je u prethodne četiri godine izvršen niz radova (popravka krovne konstrukcije na kotlovnici i sali za fizičko vaspitanje kao i zamjena staklenih površina u fiskulturnoj sali, rekonstrukcija mokrih čvorova u staroj zgradi, zamjena fasadne bravarije, rekonstrukcija fasade), čiji je cilj unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa.

Osnovna djelatnost Gimnazije je organizovanje nastavno-vaspitnog rada za sticanje IV stepena stručne spreme. Nastava u školi je organizovana u prvoj smjeni i počinje u 8,00 časova.

Nastavna godina počela je 01.09.20135. godine, a završava se 10.06.2016. godine.

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti

RASPORED EKSTERNIH MATURSKIH ISPITA - AVGUST 2018.

Klikom na link koji se nalazi na dnu stranice možete da pogledate raspored aktivnosti na maturskom ispitu u avgustovskom ispitnom roku školske 2017/18. godine.
image

Olimpijada znanja

I ove godine, kao i prethodnih, u Podgorici je održano takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka pod nazivom
image

Školske spotrske igre u atletici

U Baru su 12.05.2018. godine, u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza, održane Školske sportske igre u atletici za srednje škole.
image

Uspostavljena saradnja sa Gimnazijom iz Kostrome

Međunarodna saradnja između škola predstavlja jedan od vidova unapređenja školskog sistema i podizanja kvaliteta nastave na viši nivo.
image

Seminar "Podsticanje demokratske kulture u školama"

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u Hotelu "Bianca" u Kolašinu, u organizaciji Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, organizovan je seminar pod nazivom "Podsticanje
image

Posjeta Gimnaziji u Pljevljima

U okviru projekta Podsticanje demokratske kulture u školama, 25 učenika beranske Gimnazije posjetilo je Gimnaziju u Pljevljima gdje ih je, zajedno sa svojim kolegama i
image

"Enciklopedija mrtvih"

Učenici i profesori Gimnazija „Panto Mališić“ imali su danas, 20. aprila 2018. godine, priliku da vide predstavu “Enciklopedija mrtivih”, po novelama Danila Kiša, a u
image

SPORTSKI DAN

Danas je u okviru nenastavnog radnog dana u Gimnaziji održano finale turnira u malom fudbalu koji je okupio ekipe skoro svih odjeljenja u školi.
image

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vec duži niz godina u Gimnaziji "Panto Mališić" postoji Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje u skladu sa svojim planom rada. Klub okuplja učenike završnog
image

ZAŠTO UPISATI BERANSKU GIMNAZIJU?

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg predstavljanja Gimnazije „Panto Mališić“ učenicima završnih razreda osnovnih škola, uprava škole je raspisala nagradni konkurs za izradu promotivnog spota,
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104