Polazna | Škola danas | Lična karta | Lična karta

Lična karta

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

Od osnivanja do danas Gimnazija "Panto Mališić" predstavlja najvažniju prosvjetnu ustanovu u Beranama koju upisuju najbolji svršeni osnovci sa željom da steknu znanja koja će ih usmjeriti u kasniji profesionalni život.

Nastava u Gimnaziji se odvija u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o gimnaziji. Kvalifikaciona struktura nastavnog osoblja u potpunosti je u skladu sa zahtjevima koje ti zakoni postavljaju, jer svi zaposleni u nastavi imaju visoku stručnu spremu adekvatnu radnom mjestu na kojem se nalaze.

Pored toga, veći broj nastavnika je u poslednje dvije godine pohađao seminare vezane za implementaciju novih nastavnih programa i primjenu novih metoda u nastavi, te se može konstatovati da je nastava u potpunosti stručno zastupljena.

Na početku školske 2015/16. godine upisano je 514 učenika, a raspoređeni su u 20 odjeljenja.

1. razred - 116 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

2. razred - 134 učenik raspoređen u 5 odjeljenja opšteg smjera

3. razred - 120 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

4. razred - 144 učenika raspoređena u 5 odjeljenja opšteg smjera

Školski prostor se sastoji od 20 učionica, 6 kabineta, amfiteatra, radionice, fiskulturne sale, centra za učenje, zbornice, kluba profesora i 5 kancelarija, a smješten je u zgradi izgrađenoj 1934. godine.

Škola je od buke okolnih saobraćajnica zaštićena velikim dvorištem (sa sportskim terenom), ispunjenim različitim drvećem i zelenilom.

Nastava se kabinetski izvodi iz biologije, hemije, fizike, informatike i njemačkog jezika. Nastavna sredstva nijesu u potpunosti prilagođena zahtjevima modernog obrazovnog procesa, ali se čini sve da ona budu obnovljena i upotpunjena, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima.

Pored toga, i u samom objektu postoji stalna potreba za manjim adaptacijama, pa je u prethodne četiri godine izvršen niz radova (popravka krovne konstrukcije na kotlovnici i sali za fizičko vaspitanje kao i zamjena staklenih površina u fiskulturnoj sali, rekonstrukcija mokrih čvorova u staroj zgradi, zamjena fasadne bravarije, rekonstrukcija fasade), čiji je cilj unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa.

Osnovna djelatnost Gimnazije je organizovanje nastavno-vaspitnog rada za sticanje IV stepena stručne spreme. Nastava u školi je organizovana u prvoj smjeni i počinje u 8,00 časova.

Nastavna godina počela je 01.09.20135. godine, a završava se 10.06.2016. godine.

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti

IZDAVANJE DIPLOMA O POLOŽENOM MATURSKOM ISPITU

Obavještavamo učenike koji su polagali maturski ispit da će diplome o položenom maturskom ispitu moći da podignu u petak, 21. juna 2019. godine, u 10

IZDAVANJE DIPLOMA NA OSNOVU PRELIMINARNIH REZULTATA EKSTERNIH ISPITA

Obavještavamo učenike koji su položili maturski ispit da je neophodno, ukoliko žele da im diploma o položenom maturskom ispitu bude izdata na osnovu preliminarnih rezultata,

Preliminarni rezultati, uvid u test, prigovori, konačni rezultati

Klikom na PDF fajl koji se nalazi na dnu stranice, možete da vidite raspored aktivnosti na maturskom ispitu u junskom ispitnom roku. Molimo vas da
image

SARADNJA DVIJE GIMNAZIJE

Razmjena iskustava i horizontalno učenje u savremenom obrazovnom sistemu predstavljaju neke od načina koji doprinose podizanju kvaliteta nastave na viši nivo.
image

UČENICI IZ VEDELA U POSJETI GIMNAZIJALCIMA

U okviru programa razmjene učenika koji se realizije od 2009. godine između Gimnazije „Panto Mališić“ i Evropske škole iz Vedela (Hamburg) u Njemačkoj, u toku
image

USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE BERANSKIH GIMNAZIJALACA NA OLIMPIJADI ZNANJA

Jedno od takmičenja na kojem učenici Gimnazije „Panto Mlišić“ tradicionalno učestvuju i postižu zapažene rezultate jeste Olimpijada znanja koju realizuje Prirodno-matematički fakultet u Podgorici.
image

Dan Učeničkog parlamenta

Danas, 15. maja 2019. godine,u Gimnaziji "Panto Mališić" je nizom aktivnosti obilježen Dan Učeničkog parlamenta.
image

Svečana sjednica Učeničkog parlamenta

Danas, 15. 05. 2019. godine, u amfiteatru Beranske gimnazije održana je, povodom dana Učeničkog parlamenta, svečana sjednica Učeničkog parlamenta Gimnazije u Beranama.
image

Posjeta Centru bezbjednosti

U okviru redovnih aktivnosti CB Berane, među kojima je i saradnja sa lokalnom zajednicom, učenici I-3 odjeljenja JU Gimnazije "Panto Mališić", prilikom posjete realizovane 12.05.2019.
image

Gimnazijalcima nagrada za najbolji glumački ansambl

Učenici Gimnazije „Panto Mališić“ nedavno su se sa XVII Međunarodnog festivala frankofonog pozorišta za srednjoškolce, koje je održano u Beogradu, vratili sa osvojenom nagradom za
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104