Polazna | Škola danas | Lična karta | Lična karta

Lična karta

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

Od osnivanja do danas Gimnazija "Panto Mališić" predstavlja najvažniju prosvjetnu ustanovu u Beranama koju upisuju najbolji svršeni osnovci sa željom da steknu znanja koja će ih usmjeriti u kasniji profesionalni život.

Nastava u Gimnaziji se odvija u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o gimnaziji. Kvalifikaciona struktura nastavnog osoblja u potpunosti je u skladu sa zahtjevima koje ti zakoni postavljaju, jer svi zaposleni u nastavi imaju visoku stručnu spremu adekvatnu radnom mjestu na kojem se nalaze.

Pored toga, veći broj nastavnika je u poslednje dvije godine pohađao seminare vezane za implementaciju novih nastavnih programa i primjenu novih metoda u nastavi, te se može konstatovati da je nastava u potpunosti stručno zastupljena.

Na početku školske 2015/16. godine upisano je 514 učenika, a raspoređeni su u 20 odjeljenja.

1. razred - 116 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

2. razred - 134 učenik raspoređen u 5 odjeljenja opšteg smjera

3. razred - 120 učenika raspoređenih u 5 odjeljenja opšteg smjera

4. razred - 144 učenika raspoređena u 5 odjeljenja opšteg smjera

Školski prostor se sastoji od 20 učionica, 6 kabineta, amfiteatra, radionice, fiskulturne sale, centra za učenje, zbornice, kluba profesora i 5 kancelarija, a smješten je u zgradi izgrađenoj 1934. godine.

Škola je od buke okolnih saobraćajnica zaštićena velikim dvorištem (sa sportskim terenom), ispunjenim različitim drvećem i zelenilom.

Nastava se kabinetski izvodi iz biologije, hemije, fizike, informatike i njemačkog jezika. Nastavna sredstva nijesu u potpunosti prilagođena zahtjevima modernog obrazovnog procesa, ali se čini sve da ona budu obnovljena i upotpunjena, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima.

Pored toga, i u samom objektu postoji stalna potreba za manjim adaptacijama, pa je u prethodne četiri godine izvršen niz radova (popravka krovne konstrukcije na kotlovnici i sali za fizičko vaspitanje kao i zamjena staklenih površina u fiskulturnoj sali, rekonstrukcija mokrih čvorova u staroj zgradi, zamjena fasadne bravarije, rekonstrukcija fasade), čiji je cilj unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa.

Osnovna djelatnost Gimnazije je organizovanje nastavno-vaspitnog rada za sticanje IV stepena stručne spreme. Nastava u školi je organizovana u prvoj smjeni i počinje u 8,00 časova.

Nastavna godina počela je 01.09.20135. godine, a završava se 10.06.2016. godine.

Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment

Unesite kod sa slike:

Aktivnosti
image

Poetika zemlje - Moja Crna Gora

3. juna 2017. godine, u Knjižari Karver je održana prezentacija projekta Poetika zemlje - Moja Crna Gora, čiji je cilj prezentovanje crnogorskog književnog naslijeđa i
image

GIMNAZIJU POSJETIO MINISTAR ALEKSANDAR ANDRIJA PEJOVIĆ

Danas je, u oviru radne posjete Beranama, Gimnaziju “Panto Mališić” posjetio Aleksandar Andrija Pejović, ministar evropskih poslova u Vladi Crne Gore.
image

ŠAMPION NA OLIMPIJADI ZNANJA

Na Olimpijadi znanja koju za učenike osnovnih i srednjih škola Crne Gore organizuje Prirodno-matematički fakultet iz Podgorice, a koja je ove godine održana 6. maja,
image

MEĐUNARODNI DAN SOS TELEFONA

Međunarodni dan SOS telefona obilježava se 16. maja. To su telefoni namijenjeni žrtvama nasilja da bi im dali podršku, informacije o načinima na koje mogu
image

POSJETA UČENIKA IZ NJEMAČKE

U okviru programa razmjene učenika koja je 2009. godine uspostavljena između učenika Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana i Evropske škole iz Vedela (Njemačka), u Beranama
image

LUKA BULATOVIĆ, UČENIK GENERACIJE ZA ŠKOLSKU 2016/17. GODINU

Luka BULATOVIĆ, učenik IV-1 odjeljenja Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama, proglašen je za UČENIKA GENERACIJE za školsku 2016/17. godinu. Ovu odluku je donijelo Nastavničko vijeće
image

USPJEH DEBATNOG KLUBA GIMNAZIJE

U Akademiji znanja u Budvi, 20. i 21. maja 2017. godine održano je Prvenstvo Crne Gore u debati. U konačnom plasmanu, ekipa Gimnazije koja se
image

FINALE TURNIRA U FUDBALU

Na otvorenom sportskom terenu pored Gimnazije danas, 16. maja 2017. godine, realizovano je finale turnira u malom fudbalu.
image

FESTIVAL "NAUKA U POKRETU"

Festival NAUKA U POKRETU koji organizuje fondacija “Prona”, u cilju unapređenja naučne pismenosti mladih kroz eksperimente, prezentacije i interaktivna pedavanja, u okviru ovogodišnjeg karavana obišao
image

FESTIVAL RECITATORA

Nataša Milić, učenica II razreda Gimnazije "Panto Mališić", osvojila je 3. mjesto na Festivalu recitatora u organizaciji Izdavačke kuće "Obodsko slovo" koji je održan 27.
Kontakt

Adresa:

JU Gimnazija "Panto Mališić"

Ulica Svetog Save br. 25, Berane, Montenegro

e-mail: gimpm@t-com.me

tel/fax: +382/51/230-104